Opskrifter

Anita´s opskrifter

Chokoladetærte med bagte blommer og figner
Fremgangsmåde:

Mørdej: Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen. Rør æg i. Tilsæt de tre slags mel. Rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget. Læg på køl i 1 time.
Rul mørdejen på et meldrysset bord og beklæd tærteformen. Prik bunden. Sæt tærten i fryseren i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180. Blindbag i 10 min. Fjern bønnerne og bag bunden gylden i yderligere 10 min. Stil til afkøling. Befri tærten fra formen.

Hak chokoladen groft. Varm fløden og honning og hæld den over chokoladen lidt af gangen, og rør energisk med en dejskraber i midten af blandingen til chokoladen smelter og samler sig til en blank, ensartet masse. Krydr med salt.
Fordel chokoladeganachen oven på den kolde tærtebund og sæt i køleskabet i mindst 3 timer.

Tænd ovnen på 200. Skær blommer og figner i kvarte og læg dem i et ovnfast fad. Drys farin over. Bag i ca 15 min. Anret de helt afkølede frugter ovenpå chokoladetærten og dryp med lidt af karamellen fra fadet. Drys med pistacienødder

 


Antal personer: 10